loggahusetnypytte


"Det kommer säkert vara några mammor, pappor, dagisfröknar eller lärare och andra som inte tycker att du ska höra den här skivan, men det tycker vi du ska strunta i och höra i alla fall. Dom som säger så är bara reaktionärer som vill att barn inte ska ha roligt. Såna människor är papperstigrar och dom ska man göra motstånd mot."
 

Så skrev Nationalteatern år 1976 om deras skiva Kåldolmar och Kalsipper, som några av er kanske hört och som denna föreställning bygger på.

I en glänta i en skog någonstans västan om solen, strax norr om Viskafors börjar ett storslaget äventyr. Ett äventyr där Yllet, tillsammans med en rad andra figurer, måste befria sina vänner från de hemska Kungarna från Bästerlandet, som har låst in alla i en gruva. Ihop med Tjänaren, Spöket och de andra kämpar Yllet mot Kungarna och efter räddningsaktionen flyr de ut i ett äventyr fullt av spänning, mod och gemenskap som tar dig över land och hav. På sin resa får våra vänner höra en viktig berättelse, som får dem att trotsa sina rädslor och åka tillbaka för att göra motstånd mot Kungarna. Åk med i västanvinden, för även om du är rädd hela tiden, så kan du vara modig ändå.


Om föreställningen

Premiären är 16e juni och föreställningen spelas på fredagar klockan 18 samt lördagar och söndagar klockan 13 & 16, med några undantag. 
 

Föreställningen är två akter, ca 35 min vardera plus en paus på 20 min. Biljetterna kostar 125 kr.

Vid frågor om föreställningen, bokning eller andra funderingar kontakta oss på Facebook eller info@teaterhuset.nu

Sedan sommaren 1991 har Teaterhusets medlemmar satt upp familjeteater utomhus och sedan ett par år håller vi till i en fin skogsglänta bakom hemvärnsgården i Mölndal. Med teater,  sång och dans hoppas vi kunna roa både stora och små. Välkomna!