Kurs på teaterhuset


HÖSTTERMINEN 2021:
Vi startar v. 36 och avslutar v. 49 
(med uppehåll under höstlovet, v. 44)


Alla platser är just nu fullsatta inför höstterminen.

 


Under pandemin har vi infört följande rutiner:

  • Barn hämtas och lämnas utanför Teaterhuset, och vi ber vuxna som hämtar/lämnar att inte äntra våra lokaler.
  • Grupperna har separata ingångar med skyltning om vilken ingång vardera grupp ska ta. Be era barn att leta upp sin grupps entré när ni lämnar dem.
  • Vi påminner om att alla med förkylningssymtom ska stanna hemma. Om en pedagog är sjuk försöker vi hitta en vikarie innan vi ställer in kurstillfället.
  • Vi påminner också om att deltagarna tvättar/spritar händerna innan och efter kurs. (Handsprit finns i alla kurssalar, samt entréer.)
För mer information om våra blockkurser och U-projekt för dig mellan 15-20 år,  klicka här!

Anmälan & återanmälan:
Intag av nya deltagare görs under sommarlovet och (i mindre utsträckning i) januari varje år. 
Alla fakturor sänds via mejl. Är det så att ert barn/du går kurs och inte tänker fortsätta hör då alltid av dig till oss i samband med terminens slut.
Betald avgift återbetalas ej, om det inte finns särskilda skäl.

Kostnad:
Kostnaden för deltagare i ordinarie kurs är 1150 kr/termin exklusive medlemsavgifter till Amatörteaterns riksförbund och Teaterhuset som är totalt 100kr/år för dem upp till och med 14 år, 250 kr/år för dem som är 15 – 20 år och 500 kr för de som är 21 år och uppåt. Betald avgift återbetalas ej, om det inte finns särskilda skäl. Faktura skickas till din angivna mejladress. Meddela oss därmed om du byter adress eller andra kontaktuppgifter.

Våra grupper & pedagoger:
I våra grupper har vi ca 12-14 deltagare per pedagog. Vi har tre grupper igång i huset samtidigt, vilket gör att vi har möjlighet att samarbeta lite extra dessa grupper emellan. Vi önskar att deltagarna alltid kommer till teaterpasset med kläder anpassade för rörelse.
Läs mer om våra pedagoger under fliken "Personal".

Vid frånvaro eller sjukdom:
För teaterpedagogerna är det viktigt att ni meddelar om det är så att du/ditt barn är sjuk, inte kan komma eller är sen till teaterpassen. Sänd då ett mail oss. Meddelandet vidarebefordras till respektive teaterpedagog så snart som möjligt. Kontaktuppgifter finner du nedan.

Information till vårdnadshavare:
Anhöriga är alltid välkomna att under teaterpassen stanna kvar i Teaterhusets foajé. Där finns kaffe eller te att koka och trådlöst nätverk att tillgå. (Detta gäller ej under pandemin) För att undvika olyckor säg också till era barn att det blir mörkt på parkeringsplatsen på kvällarna och att det därmed är viktigt att de inte springer ut på parkeringen efter teaterpasset utan att de istället blir upphämtade av er vid dörren.

Kontaktuppgifter:
Mejl: kurs@teaterhuset.nu
Tel: 0706-488706

Vill du gå kurs i teater?

På Teaterhuset erbjuder kursverksamheten teaterkurser för dig som såväl vill prova på som vidareutveckla och fördjupa dig inom teater och skådespeleri. Alla våra kurser utgår från teatern som ett demokratiskt görande och leds av utbildade teaterpedagoger och syftet är att vi, genom djupgående utbildning och ett positivt socialt sammanhang, ska hjälpa dig att finna och göra dina berättelser och uttryck synliga. För att se våra kurser klicka på "Kurser". För att göra en anmälan klicka på "Kursanmälan".

Vad har vi på gång?

Kursverksamheten har i sin ordinarie verksamhet för tillfället cirka 200 deltagare i åldrarna 7 år och uppåt. Utöver detta har vi även kortkurser, workshops och läger på såväl sportlov, höstlov, påsklov som sommarlov. Dessa finns för olika åldrar och ser olika ut beroende på tidigare teatererfarenheter. I Teaterhuset pågår också många spännande projekt som ger föreställningar hela året runt (såväl på engelska som svenska)! Vill du boka biljetter eller läsa mer om dessa gå till "PÅ SCEN".
Är du intresserad av att veta mer om vår projektverksamhet för unga & vuxna klicka här

Varmt välkommen till Teaterhuset


Kontakt


Vid frågor gällande vår teaterverksamhet och våra kurser mejla:

kurs@teaterhuset.nu
Tel: 0706488706