loggahusetnypytte

Kurs på teaterhuset


Kurstillfällen:
Mer information om teaterläger under skolloven kommer snart!
För mer information om våra blockkurser och U-projekt för dig mellan 15-20 år, klicka här!

Anmälan & återanmälan:
Intag av nya deltagare görs i maj/juni och (i mindre utsträckning i) januari varje år. 
Alla fakturor sänds via mejl. Är det så att ert barn/du går kurs och inte tänker fortsätta hör då alltid av dig till oss innan den 8 december respektive den 30 april.
Betald avgift återbetalas ej, om det inte finns särskilda skäl.

Kostnad:
Kostnaden för deltagare under 18 år i ordinarie kurs är 1050 kr/termin exklusive medlemsavgifter till Amatörteaterns riksförbund och Teaterhuset som är totalt 70kr/år för dem upp till och med 12 år, 130 kr/år för dem som är 13 – 25 år och 500 kr för de som är 26 år och uppåt. Betald avgift återbetalas ej, om det inte finns särskilda skäl. Faktura skickas till din angivna mejladress. Meddela oss därmed om du byter adress eller andra kontaktuppgifter.

Våra pedagoger & grupper:
På hemsidan och på vår anslagstavla i föreningsrummet kan du ta del av riktlinjerna för vår undervisning samt läsa om våra teaterpedagoger som arbetar i huset. I våra grupper har vi ca 12 deltagare per pedagog. Vi har för det mesta minst två grupper igång i huset samtidigt, vilket gör att vi har möjlighet att samarbeta lite extra dessa grupper emellan. I början av teaterpassen samlas vi oftast alla 24 deltagare, någon gång ibland gör vi övningar tillsammans allihop, och ganska ofta har vi en gemensam kortare avslutning. Vi önskar att deltagarna alltid kommer till teaterpasset med kläder anpassade för rörelse.

Föräldra- & informationsmöten:
Information om terminen, året, vårt hus, utbildning och våra uppspel meddelar vi via de informationsmöten vi har en gång per termin. Dessa har vi alltid de första 15 minuterna på terminens första teaterpass om inget annat meddelats specifikt. Vi ber er att försöka närvara vid dessa tillfällen. Det brukar vara riktigt trevligt! Välkomna att under övriga teaterpass stanna kvar i Teaterhusets foajé. Där finns kaffe eller te att koka och trådlöst nätverk att tillgå. För att undvika olyckor säg också till era barn att det blir mörkt på parkeringsplatsen på kvällarna och att det därmed är viktigt att de inte springer ut på parkeringen efter teaterpasset utan att de istället blir upphämtade av er vid dörren.

Vid frånvaro eller sjukdom:
För teaterpedagogerna är det viktigt att ni meddelar om det är så att du/ditt barn är sjuk, inte kan komma eller är sen till teaterpassen. Sänd då gärna ett mail eller sms till oss. Meddelandet vidarebefordras till respektive teaterpedagog så snart som möjligt. Kontaktuppgifter finner du nedan.

Kontaktuppgifter:
Mejl: kurs@teaterhuset.nu
Tel: 0706-488706
 

Vill du gå kurs i teater?

På Teaterhuset erbjuder kursverksamheten teaterkurser för dig som såväl vill prova på som vidareutveckla och fördjupa dig inom teater och skådespeleri. Alla våra kurser utgår från teatern som ett demokratiskt görande och leds av utbildade teaterpedagoger och syftet är att vi, genom djupgående utbildning och ett positivt socialt sammanhang, ska hjälpa dig att finna och göra dina berättelser och uttryck synliga. För att se våra kurser klicka på "Kurser". För att göra en anmälan klicka på "Kursanmälan".

Vad har vi på gång?

Kursverksamheten har i sin ordinarie verksamhet för tillfället cirka 200 deltagare i åldrarna 7 år och uppåt. Utöver detta har vi även kortkurser, workshops och läger på såväl sportlov, höstlov som sommarlov. Dessa finns för olika åldrar och ser olika ut beroende på tidigare teatererfarenheter. I Teaterhuset pågår också många spännande projekt som ger föreställningar hela året runt (såväl på engelska som svenska)! Vill du boka biljetter eller läsa mer om dessa gå till "PÅ SCEN".
Är du intresserad av att veta mer om vår projektverksamhet för unga & vuxna klicka här

Varmt välkommen till Teaterhuset


Kontakt


Vid frågor gällande vår teaterverksamhet och våra kurser mejla:

kurs@teaterhuset.nu
Tel: 0706488706