loggahusetnypytte


Teaterhusets pedagoger

IMG_0029
Teaterpedagog med verksamhetsansvar
Elias Ehn


Här ser ni en teaterentusiast från Skaraborg som brinner för lärande och teaterscenens utmaningar och möjligheter. När jag var barn älskade jag att klä ut mig och hitta på nya historier och karaktärer. Jag tog alltid tillfället i akt att agera, mima, gestalta och uppträda genom hela min skolgång. Det finns inget ställe som ger mig samma lyckliga och varma känsla som en teater, och det är fantastiskt att få spendera min tid med att introducera barn och unga till teaterns magiska värld.

Jag är scenkonstnär och teaterpedagog utbildad på Wendelsbergs folkhögskola 2011-2014. Jag har bland annat arbetat som teaterlärare på Skaras gymnasieskola. Övriga erfarenheter inkluderar undervisning som musiklärare och teaterledare på kurser och läger.  Jag leder teaterkurser och ungdomsprojekt för barn och unga på onsdagar och torsdagar på Teaterhuset.
IMG_4138

Teaterpedagog
Patrik Westerbring 


Jag tror att mitt intresse för teater kommer från fantasivärldarna man höll till i som barn. Då, och fortfarande, så var det mycket action som var numero uno! Fantasin ger mening i tillvaron. Fantasin, intuitionen, kreativiteten – det är komponenter i teaterns värld. Men även mer hands on-iga grejer; rigga ljuslampor, köra tigersåg, lägga upp ett par brallor. Och utvecklingen man får uppleva i denna mångfacetterade värld tycker jag är det fina. 

Jag gick teater på Bromangymnasiet i Hudiksvall, Hälsingland. Där medverkade jag i projekt i och utanför skolan. Har varit del av Amatörteaterföreningar. Gick sedan tre år på Wendelsbergs Teater och Skolscen där jag också blev pedagog. Jag har jobbat med sommarteater, teaterföreningar samt lett ungdomar i teaterverksamhet denna sommar i Munkedal. Jag bytte inriktning på lärarprogrammet efter att först läst svenska som andraspråk och har slutligen hittat tillbaka till och landat i teaterlärarutbildningen där jag nu går mitt andra år. Jag har även under ett studieuppehåll i utbildningen jobbat tre terminer med svenska som andraspråk på gymnasiet. 

Teaterpedagog
Julia Mällroth


Redan vid sju års ålder stod jag på Teaterhusets scen och visste att det var här jag skulle vara. Lokalerna och deras speciella doft, känslan som finns i väggarna, människorna jag håller så kärt och självklart TEATERN. Det är här jag hör hemma och inget gör mig lyckligare än att jag, efter många konstnärliga äventyr, fortfarande är kvar här och nu får visa er mitt Teaterhus och göra det till vårt. 
 
Jag har studerat skådespeleri och pedagogik för film och teater på Molkoms folkhögskola 2015-2017 och har två års erfarenhet av pedagogisk verksamhet som kursledare på Teaterhuset där jag har grupper på måndagar och tisdagar. Jag har även jobbat som ledare på diverse lovläger i huset sedan 2015. Utöver arbetet som pedagog spelar jag teater i engelska projektgruppen Craic som håller till här på Teaterhuset. Jag sitter också i styrelsen för ATR-väst.

Teaterpedagog
Zana Lindeberg


Jag har varit kär i fantasin och kreativiteten enda sedan barnsben. Teatern har alltid varit en stor passion i mitt liv. För ett litet tag sen frågade en deltagare på teaterhuset vad min dröm är. Jag svarade att min dröm är det jag gör just nu. Alla människor, speciellt den yngre generationen behöver teater i sitt liv, på något sätt. Det handlar inte om vem som ska bli den bästa skådespelarn. Det handlar om gemenskapen, skratten, kreativiteten, fantasin, att få uttrycka sig, och självklart utveckla sin erfarenhet i teatern. Jag får en chans att påverka vår framtid. Alla har sina egna liv med sina egna svårigheter. Teatern för oss tillsammans och plötsligt känts allt lite lättare. Jag älskar hela processen med teaterns gång. Skapa gruppen, upptäcka, äventyra, manusskrivning, regissera och tillslut se resans destination i en föreställning av deltagarna. 

Jag gick estet teater på Peder skrivares skola. Direkt efter studenten började jag studera på Sundsgårdens folkhögskola. Jag studerade teater på turné 2017-2018, teaterpedagog 2018-2019. Utöver mina studier har jag arbetat som aktivitetsledare och skådespelerska på en dramatisk vandring. Jag jobbar också som teaterpedagog och ledare på Passalen i Kungsbacka.