loggahusetnypytte

Torsdagar på teaterhuset tillhör ungdomarna!

17:00-18:30 - BLOCKKURSER

Under höstterminen är Teaterhuset glada att få introducera en ny möjlighet till utveckling för alla ungdomar och unga vuxna i åldrarna 15-20 år. Tre block, under fyra veckor vardera, som innehåller olika teman med olika pedagoger med specialintresse för just det temat. Välkommen att utveckla dig som skådespelare genom dessa block.

Varje block har en maxgräns på 15 deltagare.
Kurserna ges torsdagar 17.00-18.30.
Avgiften är 350 kr per block.
Anmälan sker till kurs@teaterhuset.nu
Skriv vilken eller vilka block du är intresserad av.
Först till kvarn!
 
Block 1 - v.37-40
Teatersport - med Elias Ehn
Här får du fördjupa dig i teatersportens värld, fylld av lekar, övningar och improvisationer. Hitta samspel med andra aktörer och öva upp din förmåga av att vara snabbtänkt, lyhörd och initiativtagande. Fyra roliga och intensiva veckor väntar dig!
 
Block 2 - v.41-45 (uppehåll v.44)
Fysisk teater - med Zana Lindeberg
Här får du lära dig mer om skådespelarens viktiga instrument - kroppen. Du får genom en rad olika sorts övningar utforska din kropps möjligheter och begränsningar till att gestalta på en scen. Du kan mycket väl komma att svettas en droppe eller två under dessa fyra veckor!
 
Block 3 - v.46-49
Text- och manustolkning - med Patrik Westerbring
Här arbetar du med kortare manus och hur man kan dela in dem i stycken och fraser som hjälper dig att ta fram karaktären i scenen. Det blir läsande, klottrande och framförallt gestaltande på golvet under dessa fyra veckor, där du kommer ha en djupare förståelse för manusets roll i en teaterföreställning!

17:00-20:30 - U-PROJEKT

Vi välkomnar alla ungdomar mellan 15-20 år att med hjälp av två pedagoger skapa teater. Denna verksamhet kallar vi ”Ungdomsprojekt”.

Projektverksamheten är öppen såtillvida att du som deltar själv väljer vad du vill göra. Du kan bidra till uppsättningen av en produktion, som i höst kommer att bestå av en Spökvandring, följt av en ungdomsrevy. (Dessa skapas och repeteras kl.18:45-20:30)

Eller så kan du komma hit och själv föreslå/bestämma vad du vill göra! 

Kanske vill du skriva ditt egna manus, eller improvisera med nya och gamla vänner, sätta upp ett eget projekt, eller bara ta en kopp te och sitta och prata teater. Vi finns här för dig. Detta kostar ingenting att delta i, men du måste vara medlem i Teaterhuset (medlemsavgiften är f.n. 130 kr/år för ungdomar).

För mer information, kontakta oss gärna på
kurs@teaterhuset.nu
0706-488706