Teaterhusets pedagoger

Julia Mällroth
Kursansvarig teaterpedagog


Redan vid sju års ålder stod jag på Teaterhusets scen och visste att det var här jag skulle vara. Lokalerna och deras speciella doft, känslan som finns i väggarna, människorna jag håller så kärt och självklart TEATERN. Det är här jag hör hemma och inget gör mig lyckligare än att jag, efter många konstnärliga äventyr, fortfarande är kvar här och nu får visa er mitt Teaterhus och göra det till vårt.
 
Jag har studerat skådespeleri och pedagogik för film och teater på Molkoms folkhögskola 2015-2017 och har sedan examen jobbat som kursledare på Teaterhuset med grupper på måndagar och tisdagar.  Utöver arbetet som pedagog sitter jag också i styrelsen för ATR-väst.

Roman Stahlman

Teaterpedagog
 

Det är viktigt att få möjligheter till att skapa redan vid tidig ålder. Framförallt nu då vi
blir bombarderade med intryck från telefoner, filmer och sociala medier. Teatern ger något annat. Den skapar nyfikenhet, triggar fantasin och får oss att leva oss in i situationer med hjälp av sinnena. Jag älskar att berätta och tillsammans med kursdeltagarna på Teaterhuset hoppas jag att vi kommer kunna spela några riktig härliga berättelser.

Jag har funnit teatern vid senare år. Studerade till skådespelare och teaterpedagog på Wendelsbergs folkhögskola 2018 - 2021. Numera driver jag och två vänner frigruppen För Alltid Teatern, med teater inriktad mot ungdomar. Jag är också verksam i 
Blink Improvisationsteater som spelar improviserade långformsföreställningar. 

 

Zana Lindeberg
Kursansvarig teaterpedagog


Jag har varit kär i fantasin och kreativiteten enda sedan barnsben. Teatern har alltid varit en stor passion i mitt liv. För ett litet tag sen frågade en deltagare på teaterhuset vad min dröm är. Jag svarade att min dröm är det jag gör just nu. Alla människor, speciellt den yngre generationen behöver teater i sitt liv, på något sätt. Det handlar inte om vem som ska bli den bästa skådespelarn. Det handlar om gemenskapen, skratten, kreativiteten, fantasin, att få uttrycka sig, och självklart utveckla sin erfarenhet i teatern. Jag får en chans att påverka vår framtid. Alla har sina egna liv med sina egna svårigheter. Teatern för oss tillsammans och plötsligt känts allt lite lättare. Jag älskar hela processen med teaterns gång. Skapa gruppen, upptäcka, äventyra, manusskrivning, regissera och tillslut se resans destination i en föreställning av deltagarna. 

Jag gick estet teater på Peder skrivares skola. Direkt efter studenten började jag studera på Sundsgårdens folkhögskola. Jag studerade teater på turné 2017-2018, teaterpedagog 2018-2019. Utöver mina studier har jag arbetat som aktivitetsledare och skådespelerska på en dramatisk vandring. Jag jobbar också som Jr projektledare, teaterpedagog och ledare på Passalen i Kungsbacka.