loggahusetnypytte


Teaterhusets pedagoger

Zana Lindeberg
Kursansvarig teaterpedagog


Teatern har alltid varit en stor passion i mitt liv. För ett tag sen frågade en deltagare vad min dröm är. Jag svarade att min dröm är det jag gör just nu, att få arbeta som teaterpedagog. Teater för mig är gemenskap, känslor, lek, kreativitet, fantasi, reaktioner, utryckningsmedel och att få påverka. Alla har sina egna liv med sina egna svårigheter. Teatern för oss tillsammans och plötsligt känts allt lite lättare. 

Jag började min egna teater resa redan på kulturskola som barn. Gymnasievalet var självklart estet teater, efter studenten började jag studera på Sundsgårdens folkhögskola. Jag studerade teater på turné 2017-2018, teaterpedagog 2018-2019. Sen mina studier har jag arbetat på teaterhuset som teaterpedagog och även senare tillsats som kursansvarig. Utöver det här har jag blandad erfarenhet som teaterpedagog och skådespelerska. Bland annat som jr projektledare, teaterpedagog, ledare på Passalen i Kungsbacka och Kulturhandledare på Göteborgs stad. Idag jobbar jag även som teaterpedagog på Ung Teaterscen där jag leder Göteborg i projektet "Scen Utanför C".

Julia Mällroth
Kursansvarig teaterpedagog


Redan vid sju års ålder stod jag på Teaterhusets scen och visste att det var här jag skulle vara. Lokalerna och deras speciella doft, känslan som finns i väggarna, människorna jag håller så kärt och självklart TEATERN. Det är här jag hör hemma och inget gör mig lyckligare än att jag, efter många konstnärliga äventyr, fortfarande är kvar här och nu får visa er mitt Teaterhus och göra det till vårt.
 
Jag har studerat skådespeleri och pedagogik för film och teater på Molkoms folkhögskola 2015-2017 och har sedan examen jobbat som kursledare på Teaterhuset med grupper på måndagar och tisdagar.  Utöver arbetet som pedagog sitter jag också i styrelsen för ATR-väst.