Teaterhusets pedagoger

IMG_0029
Teaterpedagog med verksamhetsansvar
Elias Ehn


Här ser ni en teaterentusiast från Skaraborg som brinner för lärande och teaterscenens utmaningar och möjligheter. När jag var barn älskade jag att klä ut mig och hitta på nya historier och karaktärer. Jag tog alltid tillfället i akt att agera, mima, gestalta och uppträda genom hela min skolgång. Det finns inget ställe som ger mig samma lyckliga och varma känsla som en teater, och det är fantastiskt att få spendera min tid med att introducera barn och unga till teaterns magiska värld.

Jag är scenkonstnär och teaterpedagog utbildad på Wendelsbergs folkhögskola 2011-2014. Jag har bland annat arbetat som teaterlärare på Skaras gymnasieskola. Övriga erfarenheter inkluderar undervisning som musiklärare och teaterledare på kurser och läger.  Jag leder teaterkurser och ungdomsprojekt för barn, unga och vuxna på Teaterhuset.

Teaterpedagog
Zana Lindeberg


Jag har varit kär i fantasin och kreativiteten enda sedan barnsben. Teatern har alltid varit en stor passion i mitt liv. För ett litet tag sen frågade en deltagare på teaterhuset vad min dröm är. Jag svarade att min dröm är det jag gör just nu. Alla människor, speciellt den yngre generationen behöver teater i sitt liv, på något sätt. Det handlar inte om vem som ska bli den bästa skådespelarn. Det handlar om gemenskapen, skratten, kreativiteten, fantasin, att få uttrycka sig, och självklart utveckla sin erfarenhet i teatern. Jag får en chans att påverka vår framtid. Alla har sina egna liv med sina egna svårigheter. Teatern för oss tillsammans och plötsligt känts allt lite lättare. Jag älskar hela processen med teaterns gång. Skapa gruppen, upptäcka, äventyra, manusskrivning, regissera och tillslut se resans destination i en föreställning av deltagarna. 

Jag gick estet teater på Peder skrivares skola. Direkt efter studenten började jag studera på Sundsgårdens folkhögskola. Jag studerade teater på turné 2017-2018, teaterpedagog 2018-2019. Utöver mina studier har jag arbetat som aktivitetsledare och skådespelerska på en dramatisk vandring. Jag jobbar också som teaterpedagog och ledare på Passalen i Kungsbacka. 

Teaterpedagog
Julia MällrothRedan vid sju års ålder stod jag på Teaterhusets scen och visste att det var här jag skulle vara. Lokalerna och deras speciella doft, känslan som finns i väggarna, människorna jag håller så kärt och självklart TEATERN. Det är här jag hör hemma och inget gör mig lyckligare än att jag, efter många konstnärliga äventyr, fortfarande är kvar här och nu får visa er mitt Teaterhus och göra det till vårt.
 
Jag har studerat skådespeleri och pedagogik för film och teater på Molkoms folkhögskola 2015-2017 och har sedan examen jobbat som kursledare på Teaterhuset med grupper på måndagar och tisdagar. Nu HT20 är jag tillbaka efter ett halvårs föräldraledighet. Utöver arbetet som pedagog sitter jag också i styrelsen för ATR-väst.