loggahusetnypytte

Om Teaterhuset och verksamheten

Teaterhuset Mölndal är en teaterförening med anor 26 år tillbaka och driver i bla. teaterkurser för åldrarna 7 år och uppåt. I kursverksamheten träffas cirka 200 barn och ungdomar varje vecka för att göra teater.
I huset varje år pågår också publika teaterprojekt såsom bland annat "Sommarspel" och "Vintershow" tillsammans med ett antal engelskspråkiga teateruppsättningar och flertalet övriga teaterproduktioner.
Teaterhuset är en plattform där människor i olika åldrar, med olika erfarenheter, professionella och amatörer sida vid sida, träffas varje vecka för att göra teater och scenkonst med olika innehåll och i vitt skilda former.

Om Teaterscenen

Teaterhuset huserar i en gammal lada från 1700-talet i Åbro industriområde i Mölndal, inte långt från Göteborg och Kungsbacka.
På Teaterhusets pampiga stora scen, tillsammans med flera ytterligare mysiga småscener, sätts många uppsättningar upp varje år.  På ett år kan det i huset spelas ett trettiotal pjäser. Det kan vara allt från kursverksamhetens pjäsredovisningar under den årliga Teaterfestivalen i april till olika produktioner som spelar var och varannan helg. Den största publika uppsättningen som görs varje år är "Sommarspelet", vilket är en mycket omtyckt och populär familjeteater som spelas utomhus i Gunneboskogen (byxorna) varje sommar. En annan stor publik uppsättning är den vintershow, som startade år 2015, vilken har blivit en riktig publiksuccé. Där får publiken sitta vid uppdukade bord med god mat och från scenen njuta av skön humor och underhållning.

Övrigt i huset

 I huset finns också en musikstudio vid namn "Dreamworld" och mellan inspelningsstudion och Teaterhuset som förening pågår sedan år 2015 ett nära samarbete.

Teaterhuset har i mån av plats även emellanåt konferenser och andra tillställningar såsom bröllop och företagsevent.
För frågor gällande detta kan du kontakta:
   Kjell Samuelsson
   0762696991        kjell.samuelsson@teaterhuset.nu